Home
Menu
Home
Foto's van de Mannen
Regels van Petanque
Links
Contact
Zoeken
Poll
Waarom speel je Pentanque
  
Wie is er online
We hebben 1 bezoeker online
Statistieken
Bezoekers: 13360
Welkom op de site van Mannen met Ballen
ImageWij zijn Martijn, Sytze en Joost, grote liefhebbers en beoefenaars van het fijne spel Petanque. Het in de volksmond bekende spel Jeu de Boules staat ons nauw aan het hart, vandaar deze website. Hier kunt u meer lezen over het spel in het algemeen en over de Mannen met Ballen in het bijzonder. Vragen of suggesties kunt u kwijt via de link Contact in het menu. We voegen regematig nieuwe items toe, dus kom ook later nog eens terug.

Veel plezier.

NIEUW: Foto's
Reageer...
De uitslag
Image48 teams hadden zich ingeschreven, en werden verdeeld over 12 poules. Onze eerste wedstrijd begon om 10:00, tegen het team Fanny. Het resultaat was niet overweldigend, maar dit was, bleek later, geen schande. Daarna om 11:00 tegen Boules Away. Deze wedstrijd ging met een kleine marge naar onze tegenstanders. Maar we begonnen warm te lopen. Succes hing in de lucht. Uiteindelijk om 12:00 speelden we tegen The Outsiders. De motor liep op volle toeren, de eerste overwinning was een feit. Het vereiste om eerste van poule te worden konden we niet realiseren. In de toen volgende (verliezers)ronde speelden we tegen de Trois Soeurs. Met grote souplesse wierpen we ons naar een tweede zege.

Wat zullen we zeggen... Als we zouden zeggen dat onze prestaties ongeëvenaard zijn liegen we niet. Enige teleurstelling is er toch wel. We hebben niet gewonnen, we hebben niet verloren, de waarheid ligt in het midden. Onze poulegenoot Fanny heeft de felbegeerde beker in wacht weten te slepen. Chapeau!

Het is niet dat onze liefde voor het spel heeft moeten inboeten. In tegendeel. De Ballen blijven een integraal onderdeel van de Mannen. Maar de leden van dit team hebben ook andere verplichtingen, en zullen ook hun horizon verbreden in andere richtingen. We zullen onze Petanque activiteiten vooralsnog op een wat lager pitje zetten.

Wij will graag iedereen bedanken die ons door dik en dun hebben gesteund. Gedurende de donkere dagen met tegenslagen, tijdens de grote successen. Zonder jullie, onze fans, hadden we het nooit kunnen doen. Merci et au revoir.
MMB.
Reageer...
Waarom Mannen met Ballen?
Mannen en ballen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze relatie gaat eeuwen (zo niet langer) terug. Het is dus ook geen verassing dat er zoveel sporten met deze ronde vormen zijn ontstaan (100m skippybal, lange afstand ballenbakken). Ook buiten de sport komen we ballen overal tegen. Neem nu de kerstbal of de oerhollandsche gehaktbal. Deze intieme relatie met ballen is ook ons aangeboren. De keuze voor de naam voor onze equipe lag dan ook voor de hand. Sinds de opgerichting in mei 2006, heeft Mannen met Ballen zich steevast bezig gehouden met het ontwikkelen van de kwaliteiten van het team. De spelers zijn onovertroffen gemotiveerd en de liefde voor het spel heeft geleid tot de topprestaties van dit drietal.
Reageer...
Dutch Petanque team kicks But
From our local correspondent:
Under a sunny sky, with a very cheery audience, the Dutch petanque team Men With Balls have won the Fanny World Cup 2006 in a 13-0 victory against they main opponents, the CMM Twirlers. The losing team could not handle their defeat well, and blaimed their bad results on the process. :"The change request took too long to be beneficial for us; we certainly will have a chat with the officals about this", one team member explained. Still, the overall feeling of the day was one of awe for the winning team; their excellent performance sometimes Exceeded Expectations left us all wanting to see more of them.
Reageer...
Het aankomende toernooi
ImageDeze week is het dan zover. Om precies te zijn donderdag. De Mannen met Ballen zullen weer in actie komen. Ditmaal op het fraaie gras van het Atlas complex. Onze equipe heeft voorafgaande aan dit evenement veel getraind. Een overwinning behoort dus zeker tot te mogelijkheden. Dit evenement zal de hele dag plaatsvinden. De finale zal tegen de eind van de middag plaatsvinden. Kom ons aanmoedigen!
Reageer...
Sponsors gevraagd
Zoals u zult begrijpen, vergt het draaiend houden van een topteam enige financiele middelen. Wij zijn dan ook zoek naar een sponsor die ons kan helpen met een geldelijke voorziening, danwel de fouragering van onze troepen. Geinteresseerd? Neem contact met ons op door een bericht te plaatsen op dit artikel.

Reageer...